duminică, 23 decembrie 2012

Chemistry cake

Realizat de Flaviu Balint




Scopul:
.       obţinerea unui tort cu ajutorul instrumentaţiei din laborator
Cantităţi folosite:
.       Unt 50g
.       Zaharoză C12H22O11 75g
.       Amidon (C6H10O5)n 250g
.       Vanilină C8H8O3 0.1g
.       Carbonat acid de sodiu NaHCO3 25g
.       Acid tartric C4H6O6 25g
.       Ciocolată 200g
Mod de lucru:
Intr-un pahar se amestecă 50g unt şi 75g de zaharoză cu ajutorul unui agitator mecanic. După ce se uniformizează se adaugă un ou şi se continuă amestecarea. Peste amestec se adaugă 250g de amidon şi  un vârf de spatulă de vanilină. Într-un alt vas închis se amestecă prin agitare carbonatul acid de sodiu şi acidul tartric, care se adaugă amestecului final. Se agită şi se pune la copt într-un cuptor timp de 30 min la aproximativ  170° C. I se aplică un strat de ciocolată şi se poate savura cu un pahar de magia OSC.
Bon appétit!
P.S.: Deoarece în laboratoare există substanţe  periculoase nu garantăm netoxicitatea produsului final.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu