Realizat de Flaviu Balint
Scopul:
. obţinerea
unui tort cu ajutorul instrumentaţiei din laborator
Cantităţi folosite:
. Unt
50g
. Zaharoză
C12H22O11 75g
. Amidon
(C6H10O5)n 250g
. Vanilină
C8H8O3 0.1g
. Carbonat
acid de sodiu NaHCO3 25g
. Acid
tartric C4H6O6 25g
. Ciocolată
200g
Mod de lucru:
Intr-un pahar se amestecă
50g unt şi 75g de zaharoză cu ajutorul unui agitator mecanic. După ce se
uniformizează se adaugă un ou şi se continuă amestecarea. Peste amestec se adaugă
250g de amidon şi un vârf de spatulă de
vanilină. Într-un alt vas închis se amestecă prin agitare carbonatul acid de
sodiu şi acidul tartric, care se adaugă amestecului final. Se agită şi se pune
la copt într-un cuptor timp de 30 min la aproximativ 170° C. I se aplică un strat de ciocolată şi
se poate savura cu un pahar de magia OSC.
Bon appétit!
P.S.:
Deoarece în laboratoare există substanţe
periculoase nu garantăm netoxicitatea produsului final.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu